Δελτίο Τύπου ολομέλειας Φεβρουαρίου 2022

Ηράκλειο 24 Φεβρουαρίου 2022   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ολομέλεια του Παγκρήτιου Συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων στα Χανιά ».

    Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ολομέλεια του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων την Τρίτη 22.02.2022 στο ξενοδοχείο Akali στα Χανιά.

    Αρχικά ο πρόεδρος κ. Σφακιανάκης Γιώργος, καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τα μέλη και τους ομιλητές για την παρουσία τους.

 Τα θέματα που συζητήθηκαν στην ολομέλεια:

 Ο κ. Χαραλαμπάκης Γιάννης παρουσίασε την εταιρεία Hotel Tool Box που έχει σαν αποκλειστικό αντικείμενο την ανάπτυξη εφαρμογών για ξενοδοχεία, και ειδικότερα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες και την οργάνωση των εσωτερικών λειτουργιών του ξενοδοχείου.

Ο κ. Κώτσογλου Κυριάκος εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού & Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης της Περιφέρειας  Κρήτης, μίλησε για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν, για την άριστη συνεργασία και τις κοινές δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης με τον ΠΣΔΞ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην «1η Παγκρήτια ημέρα καριέρας στα Ξενοδοχεία της Κρήτης» που συνδιοργανώνεται από κοινού και αναμένεται ως θεσμός να συνεισφέρει σημαντικά στην  στελέχωση των Ξενοδοχειακών μονάδων της Κρήτης  προσφέροντας παράλληλα στην τοπική κοινωνία, πολύ σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας.

Ο  κ. Αυγουστινάκης Ανδρέας, εκπρόσωπος της Ving group, ενημέρωσε για την πορεία της Σκανδιναβικής αγοράς και τους προγραμματισμούς πτήσεων στην Κρήτη.

   O  κ. Χριστουλάκης Νικόλαο, εκπρόσωπος της εταιρείας Apollo, ενημέρωσε για την πορεία της σεζόν 2022.

 Ο  κ. Μαρινάκης Εμμανουήλ, Contract manager, της Webbeds, έκανε παρουσίαση της εταιρείας και μίλησε για τις εξελίξεις των κρατήσεων.

   Η κ. Νταγλέρη Μαρία ενημέρωσε για την απασχολησιμότητα μέσω του προγράμματος Helios του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ένταξη των αναγνωρισμένων προσφύγων στην Ελληνική κοινωνία.

    Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση από τον Προέδρο κ. Σφακιανάκη Γιώργο,  για την εκδήλωση: «1η Παγκρήτια ημέρα καριέρας στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25.02.2022 στο ξενοδοχείο Akali στα Χανιά και το Σάββατο 26.02.2022 στο ξενοδοχείο Atlantis στο Ηράκλειο με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

 Επίσης ενημέρωσε για τη διοργάνωση στις 19 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης του 10ο Παγκρήτιoυ Forum προώθησης των Κρητικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και στα Δίκτυα Διανομής και τόνισε την σημαντικότητα της στήριξης, από όλα τα μέλη του ΠΣΔΞ , της τοπικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων ως μέσο αναβάθμισης του ευρύτερου τουριστικού προϊόντος της Κρήτης με παράλληλη  στήριξη, του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα και της οικονομίας του νησιού μας..

    Ακολούθησε ενημέρωση των μελών από τους  επικεφαλείς  επιτροπών  για την πορεία του έργου τους, με ιδιαίτερη αναφορά από τον κ Ψαρουδάκη Μανούσο για την εξέλιξη του επιμορφωτικού έργου του Συλλόγου και από τον κ Παπουτσάκη Γιώργο για την ανανέωση και ανάπτυξη της Ιστοσελίδας του Συλλόγου και την δημιουργία ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας εξεύρεσης εργασίας.

 Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και ενημέρωση των μελών για διάφορα επίκαιρα θέματα συλλογικού ενδιαφέροντος .

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχαριστίες του προέδρου  του συλλόγου στα μέλη της επιτροπής του νομού Χανίων που με επικεφαλής τον κ Πετράκη Ευτύχη είχαν την ευθύνη διοργάνωσης της ολομέλειας, όπως και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την συνάδελφο Διευθύντρια κ Ξηρουχάκη Φωτεινή  και το προσωπικό του Ξενοδοχείου Akali για την άψογη  φιλοξενία τους.

Κοινοποιήστε το στα Social Media