Διευκρινήσεις σχετικά με τις αλλαγές στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μια πρώτη ανάγνωση στα παραρτήματα των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, σας παραθέτουμε τις  αλλαγές που έγιναν και αφορούν:

-Για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που ήδη λειτούργησαν το 2021 απαιτείται επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης.
-Απαιτείται η εκ νέου εκπαίδευση του συντονιστή καταλύματος για τις επιχειρήσεις καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2022.
-Σε περίπτωση αλλαγής προσώπου υπευθύνου απαιτείται η επανέκδοση του πιστοποιητικού Health First.
-Σε περίπτωση αλλαγής ονόματος ιατρού ή αλλαγής δομής υγείας τότε απαιτείται η επανέκδοση του πιστοποιητικού Health First.
-Εκπαίδευση προσωπικού στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (ανά υπηρεσία/τμήμα καταλύματος).
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει:

>Πηγές και τρόπους μετάδοσης του ιού
>Διαδικασίες ενημέρωσης των αρμοδίων του καταλύματος και των ίδιων των πελατών
>Μεθόδους και επικοινωνιακή προσέγγιση των επισκεπτών
>Συμπεριφορά και ενέργειες σε περίπτωση ασθένειας από το προσωπικό
>Μεθόδους και πρακτικές καθαρισμών και απολύμανσης των εντοπισμένων σημείων με βάση την
επικινδυνότητα και την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας
>Τήρηση των βασικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού – Covid-19

– Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεούνται να ελέγχονται για Covid-19 με PCR ή rapid test  μία φορά την εβδομάδα με δική τους δαπάνη.

-Μέλος του προσωπικού που παρουσιάζει συμπτώματα σχετικά με την ασθένεια μένει στο σπίτι και επανέρχεται στην εργασία σε πέντε ημέρες -εφόσον η εργαστηριακή εξέταση είναι αρνητική-, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Επίσης, εφόσον έρθει σε επαφή με κρούσμα οφείλει να ακολουθήσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

-Η ύπαρξη σημάνσεων στους κοινόχρηστους χώρους για αποστάσεις, τήρηση μέτρων και η αναδιάταξη των επίπλων γίνετε προαιρετική.

-Δεν είναι υποχρεωτική η απολύμανση των καρτών-κλειδιών ή των κλειδιών των δωματίων, όπως και γενικά των ξαπλωστρών, επίπλων κλπ., που υπήρχε πέρυσι.  

-Επανέρχονται τα ωράρια Check In και Check Out (μέχρι τις 12:00), χωρίς να υπάρχει η υποχρεωτική αναμονή συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος μεταξύ τους.

-Σε περίπτωση όμως επιβεβαιωμένου κρούσματος, το δωμάτιο θα πρέπει να παραμείνει κενό για 24 ώρες και να απολυμανθεί πριν ενοικιαστεί ξανά.

-Στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια μπαίνουν ξανά (με μάσκα στους εσωτερικούς χώρους) όλοι (και εξωτερικοί πελάτες), χωρίς να ελέγχονται αν είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν νοσήσει και χωρίς περιορισμούς στην χωρητικότητα ή τις αποστάσεις των τραπεζιών.

-Το ίδιο και για τα SPA, κλειστές πισίνες, Σάουνα, Jacuzzi, Χαμάμ, καταστήματα, γυμναστήριο.

-Παραμένει όμως η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, εξαιρούμενων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία άλλων. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας όσοι έχουν ιατρικούς λόγους και τα παιδιά κάτω των 4 ετών.

-Πρέπει επίσης να υπάρχει στους χώρους αλκοολούχο διάλυμα (>70%) για αντισηψία χεριών από τους πελάτες και να υπάρχει εξαερισμός των χώρων σύμφωνα με τις Εγκυκλίους που έχουν βγει από το 2020.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

το Διοικητικό Συμβούλιο

Κοινοποιήστε το στα Social Media